Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Nyhedsbrev Nr. 1

Januar 2018
La traviata

Om Verdis La traviata

publiceret: 6.01.2018  10:50

Vi inviterer medlemmerne til et causeri om Giuseppe Verdi og hans La traviata, den evigt aktuelle tragiske kærlighedshistorie om det umulige forhold mellem den unge Alfredo Germont og den dødeligt syge kurtisane Violetta Valery, der opgiver sit løsagtige liv for at følge sit hjerte. Anledning dertil er Den Jyske Operas opførelser af Verdis opera, der får premiere i Musikhuset Aarhus den 1. februar 2018.

Det er en historie, hvor den fneste kærlighed tvinges til ubændig selvopofrelse og med den sorte jalousi som gæst drives ud på følelsernes overdrev. Operaen er baseret på virkelige hændelser omkring den parisiske kurtisane Marie Duplessis, som er portrætteret i Alexandre Dumas’ roman La dame aux camélias (Kameliadamen).

La traviata er i mange henseender et enestående værk i Verdis produktion, som danner udgangspunkt for den senere veristiske retning inden for den gren af operaen, som hovedsageligt repræ- senteres af Puccini.

André Marcks vil føre os ind i operaens intime univers. Causeriet illustreres med brudstykker fra operaen på storskærm. Det er en optagelse fra Arena di Verona med bl.a. Ermonela Jaho, Francesco Demuro og Vladimir Stoyanov i hovedrollerne. Arrangementet fnder sted tirsdag 16. januar 2018 kl. 19 i mødelokalet i FO-byen, Frederiksgade 78B i Århus.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk