Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Nyhedsbrev Nr. 3

April 2016
Jennifer Larmore i titelrollen

La belle Hélène på storskærm

publiceret: 3.04.2016  9:30

En af de største publikumsucceser i Paris i begyndelsen af 1860’erne var Jacques Offenbachs operette La belle Hélène (Den skønne Helena). At adskillige kritikere klandrede operetten for dens umoral havde kun den modsatte virkning: den temmelig fremherskende erotiske undertone var et godt lokkemiddel til at få publikum i teatret.

Det var uden tvivl Offenbachs og librettisternes hensigt at skrive en samtidsskildring: således er der i karakteristikken af kongeparret Helene og Menelaos tydelige hentydninger til Napolen III og hans Eugénie. Publikum på den tid forstod afgjort at værdsætte disse hentydninger. Når operetten opføres nu om dage forfejler disse allusioner derimod deres mål.

En af de mest succesfulde opsætninger af operetten i nyere tid fandt sted i Hamborg for 2 år siden. For instruktion og scenografi stod det franske makkerpar, Renaud Doucet og André Barbe. Kritikerne roste forestillingen og publikum strømmede til. ”La belle Hélène er et sandt fyrværkeri for øjne og ører” – skrev Hamburger Morgenpost. ”Overdådig og underholdende” – meddelte Bild. ”Jennifer Larmore overbeviste i titelrollen med sin fantastiske vokalpræstation” (Das Opernglas). Opsætningen blev efterfølgende udgivet på DVD og BluRay.

Vi vil sætte punktum for denne sæson med manér, og inviterer derfor medlemmerne til at opleve denne sprudlende opsætning på storskærm. Arrangementet finder sted onsdag 8. juni kl. 19 i vores mødelokale i FO-byen, Frederiksgade 78B i Aarhus.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk