Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Nyhedsbrev Nr. 5

September 2016
Hug en hæl...

Hug en hæl og klip en tå

publiceret: 4.09.2016  10:30

Den Jyske Opera byder på den nyskrevne børneopera for børn fra 5 år Hug en hæl og klip en tå.

Det er en sjov eventyropera, men den handler også om ægte følelser og vigtige temaer i børns liv: Søskendejalousi, forældreambitioner på deres børns vegne, og følelsen af ikke at være god nok. Operaen leger med Rossinis udgave af Askepot, men byder på sit helt eget persongalleri uden prins og store balscener.

Birgitte Holt Nielsen fra Den Jyske Opera siger: - ”I Hug en hæl og klip en tå leger vi med eventyret om Askepot og operaen Askepot. Her er ingen Disney-agtig Askepotfigur og kun en enkelt lille mus i vores historie. Men temaet om tre sammenbragte søstre og deres modstridende drømme og længsler foldes ud på sjov og rørende vis, underbygget af Rossinis fængende og sprudlende musik. I Hug en hæl og klip en tå mødes børn og opera i øjenhøjde og forestillingen er derfor en rigtig fin indgang til operaens verden.”

Rossinis skønne toner er arrangeret på nye og overraskende måder af Branko Djordjevic, som selv medvirker i forestillingen. 4 operasangere fra Den Jyske Operas Kor medvirker i rollerne som de tre voksne søstre og den gamle mor, der har store operaambitioner på sine døtres vegne. Den sammenbragte families liv fletter sig på finurlig vis sammen med eventyret om Askepot, men hvem der kommer til at passe skoen til sidst, skal ikke afsløres her.

Hug en hæl og klip en tå opføres på DOKK1 i Aarhus i et samarbejde mellem DOKK1 og Den Jyske Opera. Spilledatoer: Lørdag 15. oktober kl. 11.00 og 13.00, torsdag 27. oktober kl. 16.00, fredag 28. oktober kl. 16.00 og lørdag 29. oktober kl. 11.00 og 13.00. Billetter, der koster 80 kr., kan købes på Den Jyske Operas hjemmeside.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk