Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap
                 

Operaquiz

Februar 2018Denne CD-indspilning er præmien i den aktuelle operaquiz.

På denne side bringer vi med jævne mellemrum en operaquiz, hvor der hver gang kan vindes en spændende CD-indspilning.

Kun foreningens medlemmer kan deltage. Du er ikke logget ind som medlem. For at gøre det, klik på knappen [Log-ind]. Log-ind proceduren kræver medlemsnummer og password. Vend tilbage til operaquizzen og skriv dit svar.

Hvilket operaparti?

Dette parti synges af titelfiguren i en opera i tre akter, der er komponistens sidste sceniske værk. Partiet er ikke specielt langt, men hører alligevel til et af de sværeste i hele operaliteratturen.

Figuren, hvis navn er af persisk oprindelse, kommer først på scenen midt i 2. akt, ca. 55 minutter fra operaens begyndelse og synger en arie, der begynder - i dansk oversættelse - med ordene “I dette palads for tusinder år siden...” Arien, en slags vokaldeklamation i fis-mol, er en kæmpeudfordring for den udøvende kunstner pga. nådesløs høj tessitura og usædvanlig lange melodilinjer, der synges med ekstrem høj intensitet.

Arien munder ud i en duet, der når sit klimaks med det høje C i begge soliststemmer.


 Løsningen skal være os i hænde senest 15. marts 2018.

Blandt afsendere af de korrekte svar trækker vi lod om CD-albummet Amor fatale med Rossini-operaarier sunget af den lettiske verdenssopran Marina Rebeka.

 

Seneste operaquiz


se løsningen

Vi har fået et rekordstort antal korrekte svar på den seneste operaquiz. Blandt dem har vi ved hjælp af lodtrækning fundet en vinder: Jytte Olejas fra Højbjerg. Hun modtager CD-albummet L'Espoir med den amerikanske tenor Michael Spyres. Vi siger tillykke med gevinsten!

Albummet sendes med posten én af de nærmeste dage.

Løsningen på quizzen kan du se her.

 

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk