Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringSigne Asmussen

Signe Asmussen modtager Aksel Schiøtz Prisen

publiceret: 13.09.2009 09:50

Signe Asmussen, som til februar kan opleves i rollen som Idamante i Den Jyske Operas opførelse af Idomeneo, Kongen af Kreta, modtager Aksel Schiøtz Prisen 2009. Prisen er opkaldt efter den berømte tenor og sangpædagog, som døde i 1975.

Signe Asmussen debuterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums solistklasse i 2001, og er i dag et velkendt navn på den danske musikscene. Med en forkærlighed for lieder, som enkelt udtryksmiddel, har favoritdisciplinen altid været lied-koncerter, som bringer hende tæt på publikum, og med et enormt og alsidigt repertoire er hun en af landets mest efterspurgte lied-fortolkere, bl.a. som medstifter af Liedkompagniet, ledet af pianisten Christian Westergaard, og igennem et mangeårigt, fast samarbejde med pianisterne Arne Jørgen Fæø, Berit Johansen Tange og Christen Stubbe Teglbjærg har hun givet et utal af koncerter både herhjemme og i udlandet, med recitals i prominente koncertsale som Whigmore Hall, London, i Symphony Hall, Birmingham med pianist og dirigent Howard Shelley, og i Concertbegouw, Amsterdam med pianisten Rudolf Janssen.

Hun er tilbagevendende solist med snart sagt alle landets orkestre, ligesom hendes store interesse for kammermusik og ny kompositionsmusik har bragt hende i tæt kontakt med ensembler som Copenhagen Saxophone Quartet, Esbjerg Ensemble, og Storstrøms Kammerensemble, med hvem hun igennem årene har udviklet et tæt samarbejde. Udstyret med et skarpt øre og et usædvanligt talent for nodelæsning går hun på opdagelse i den nye musik med trio'en Voz Nueva (Henrik Larsen, slagtøj og Frederik Munk Larsen, guitar), og gennem et mangeårigt samarbejde med ensembler som Figura, Århus Sinfonietta og Athelas Sinfonietta har hun været med til at uropføre adskillige værker og operaer, senest et anmelderrost værk af Hans Peter Stubbe Teglbjærg under SPOR festivalen 2009 i Århus, The Voice of Dhruva, komponeret til hende og Århus Symfoniorkester, og dirigeret af Franck Ollu. Publikumstække og et åbenlyst skuespiltalent har de sidste par år bragt flere og flere engagementer på både Det Kongelige Teater og Den Jyske Opera, bl.a. som Cherubino i Figaros Bryllup, Bertha i Barberen i Sevilla, og senest Valencienne i Den Glade Enke. I indeværende sæson synger hun bl.a. i West Side Story med Radioens Big Band (DKT).

Signe Asmussen har modtaget adskillige priser og legater, bl.a. Sonnings Stipendiat, Holstebro Musikpris 2002, Rhein van Hauens Legat samt Tonny Landy og Tove Hyldgaards Legat.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk