Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringBror Magnus Tødenes

Norsk tenor vinder sangerkonkurrence

publiceret: 13.10.2015 21:10

Ikke så snart har den norske sopran Lise Davidsen høstet priser i stort set alt, hvad sommeren har budt på af vigtige sangerkonkurrencer, før endnu et norsk stortalent vinder én af de vigtige konkurrencer for unge operasangere.

Hans navn er Bror Magnus Tødenes, han er født i 1993 og er opvokset i Eiksund på Sunnmøre. Han interesserede sig for musik fra den tidlige barndom, og vejen gik fra klavertimer i otte års alder, via elektrisk gitar og frem til klassisk sang og opera. Som 17 årig blev deltog han i talentudviklingsprogrammet ”Unge Musikere” som sanger ved Instituttet for Musik i Trondheim og har afsluttet 2. året på bachelorstudiet i klassisk sang og opera. I 2014 flyttet han til Rom for at studere ved Conservatorio di Musica Santa Cecilia, hvor han fordybede sig i italiensk opera og bel canto-stilen hos bl.a. professor Elizabeth Norberg-Schulz som lærer. Han forener sit talent og musikalitet med målrettet arbejde, entusiasme og dyb interesse for operafaget. Han beskrives som en spintotenor og har oparbejdet et stort og varieret repertore indenfor lieder og opera. Han har modtaget flere talentstipendier, og fik i 2013 Erling Kroghs sangerlegat uddelt af Den Norske Opera - som den yngste udøver nogensinde. Han har medvirket ved flere koncerter med etablerede orkestre som Trondheimsolistene, Trondheim Symfoniorkester og KORK (Kringkastingsorkesteret). Sin profesionelle operadebut havde han med rollen som Fridtjof i Kiberodysséen uropført under Festspillene i Nord-Norge i sommeren 2014.

Han er et kæmpe tenortalent! Han har allerede udgivet sin første cd med titlen Remembering Jussi – og det er klart, at man sætter forventningerne højt, når man (eller agentur/pladeselskab) lægger op til sammenligning med den store, svenske tenor. Det er der naturligvis ikke mange, der kan leve op til – men Bror Magnus Tødenes er ikke desto mindre et ægte naturtalent, som er ved at få rigtig godt styr på stemmen – i en alder, hvor meget få tenorer er kommet så langt, som han er.

I denne uge vandt han både førstepris og publikumspris ved den 6. internationale Renata Tebaldi-konkurrence i San Marino.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk